Volledig scherm
Mariniers in de binnenstad van Vlissingen. Inzet: Isabelle Diks. © PZC

GroenLinks ontevreden over antwoorden marinierskazerne: 'Slag in het gezicht van de mariniers'

DEN HAAG - Als er niet meer duidelijkheid komt over de bouw van de marinierskazerne gaat wat de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer betreft de verhuizing van het korps van Doorn naar Vlissingen niet door.

GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks vindt dat staatssecretaris Barbara Visser (Defensie, VVD) ontwijkend heeft geantwoord op haar Kamervragen. Visser stuurde donderdagavond haar antwoorden aan de Tweede Kamer, zes weken nadat ze gesteld waren.

Diks: ,,Het is het teleurstellend dat veel cruciale vragen onbeantwoord blijven en het kazerneproject uit dreigt te lopen op een fiasco. De beantwoording is een slag in het gezicht van de mariniers die op een serieuze reactie van de staatssecretaris hadden gehoopt. Het plan van oud-minister Hillen om de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen te verhuizen, dreigt honderden miljoenen meer te gaan kosten dan begroot. Bovendien is uit de antwoorden van de staatssecretaris niet af te leiden dat er in Vlissingen een marinierskazerne zal komen die in de praktijk fit for purpose zal zijn. Dat was nu juist de reden voor de hele operatie.”

Lees alles over de marinierskazerne in ons dossier

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen
    Column Ondine van der Vleuten

    Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen

    Opeens had iedereen er de mond (of moet ik zeggen: de oren?) vol van: ASMR. Vloggers wierpen zich met verve op de autonomous sensory meridian response en maakten hilarische filmpjes waarin ze bij de microfoon in de weer gingen met haarborstels, lange nagels en kauwgom. Dat alles om de gewenste effecten te bewerkstelligen bij de luisteraar: een euforisch gevoel dat vaak begint met een prikkelende sensatie op de hoofdhuid, uitmondend in een gevoel van diepe ontspanning.