Volledig scherm
Mariniers in de binnenstad van Vlissingen. Inzet: Isabelle Diks. © PZC

GroenLinks ontevreden over antwoorden marinierskazerne: 'Slag in het gezicht van de mariniers'

DEN HAAG - Als er niet meer duidelijkheid komt over de bouw van de marinierskazerne gaat wat de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer betreft de verhuizing van het korps van Doorn naar Vlissingen niet door.

GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks vindt dat staatssecretaris Barbara Visser (Defensie, VVD) ontwijkend heeft geantwoord op haar Kamervragen. Visser stuurde donderdagavond haar antwoorden aan de Tweede Kamer, zes weken nadat ze gesteld waren.

Diks: ,,Het is het teleurstellend dat veel cruciale vragen onbeantwoord blijven en het kazerneproject uit dreigt te lopen op een fiasco. De beantwoording is een slag in het gezicht van de mariniers die op een serieuze reactie van de staatssecretaris hadden gehoopt. Het plan van oud-minister Hillen om de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen te verhuizen, dreigt honderden miljoenen meer te gaan kosten dan begroot. Bovendien is uit de antwoorden van de staatssecretaris niet af te leiden dat er in Vlissingen een marinierskazerne zal komen die in de praktijk fit for purpose zal zijn. Dat was nu juist de reden voor de hele operatie.”

Lees alles over de marinierskazerne in ons dossier

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank’
    PREMIUM
    Werken in Zeeland

    Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspul­len liggen altijd op de achterbank’

    GOES - Vakanties gaan altijd te snel voorbij. Voor je het weet, sta je weer in de rij van de koffieautomaat. En verdwijnt dat relaxte gevoel als sneeuw voor de zon. Toch hoeft dat niet. Ondernemer Perry Kentin (43) uit Goes bouwt dagelijks een relaxmomentje in. ,,Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank van de auto. Dat is het mooie van Zeeland. Je kunt overal wel een duik maken.”