Volledig scherm
PREMIUM
Samantha Luitwieler op weg in de voor haar zo succesvol verlopen (en gelopen) Kustmarathon van 2018. © ArjanSchotanus/Fotorunner.nl

Wie is toch Samantha Luitwieler?

VLISSINGEN - Dé verrassing van de zestiende Kustmarathon was Samantha Luitwieler. Nadat zij zaterdag vierde werd in de vrouwenwedstrijd, vroegen velen aan haar: ‘Waar kom jij vandaan?’ ,,Nou, gewoon uit Vlissingen, antwoordde ik.”

Luitwieler doet nauwelijks aan wedstrijden mee en viel daardoor in aanloop naar de Zeeuwse Hoogmis niet zo op. Maar eenmaal op weg van Burgh naar Zoutelande liet de 29-jarige atlete haar goede duurvermogen zien. Ze kwam binnen in 3.16.32 uur, waarmee ze dik 20 minuten sneller was dan bij haar debuut in 2017. En ze liet onder anderen Monica Sanderse, de winnares van de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, achter zich.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.