Volledig scherm
Liselotte van den Berg valt Lein Lievense in de armen na haar zege in de Kustmarathon © Roeland van Vliet

Liselotte van den Berg: van net geen podium naar zege in Kustmarathon

ZOUTELANDE – Liselotte van den Berg heeft de zestiende Kustmarathon bij de vrouwen gewonnen. De atlete uit Zouterwoude kwam, net als Willem Van Schuerbeeck bij de mannen, solo over de finish.

De Friese Hinke Schokker kwam bij de vrouwen als eerste aan kop. Het lukte haar echter niet het tempo vast te houden. Van den Berg kwam al redelijk snel voorbij gestormd en de atlete uit Friesland liet zich afzakken. Niet veel later wierp ze de handdoek en stapte ze uit de wedstrijd.

Van den Berg nam de leiding in de wedstrijd gretig over. Ze liep sterk, ook in de wetenschap dat een Zeeuws trio jacht op haar maakte. Monique Verschuure, Samantha Luitwieler en Monica Sanderse gingen met zijn drieën namelijk in de achtervolging, maar kwamen niet dichterbij.

Terwijl de koploopster haar koers richting de zege vervolgde, moest Sanderse de achtervolging staken. Verschuure en Luitwieler gingen dus samen verder. Maar hoewel het tweetal de druk op Van den Berg opvoerde, lukte het niet om het gat in het laatste deel van de race nog te dichten.

Zo kwam Van den Berg als eerste aan. Daarmee revancheerde ze zich voor de Kustmarathon van vorig jaar. Toen viel ze met een vierde plek net buiten de ereplaatsen. Verschuure, de nummer drie van een jaar eerder, werd tweede én beste Zeeuwse. Melanie Spruijt, de winnares van vorig jaar, werd uiteindelijk derde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement