Volledig scherm
Lennart Reijnierse (in Ajax-shirt) wordt op het strand van Oostkapelle aangemoedigd door zijn vrienden. Hij finisht uiteindelijk in een tijd van 4 uur, 55 minuten en 44 seconden. © Eldridge Pentury

Kaartspel verloren: Dan moet je meedoen aan de Kustmarathon

OOSTKAPELLE - Daar stonden ze dan met z'n viertjes, lachend op het strand van Oostkapelle. Bas Felius, Don Buren, Mitchar Moens en Gesrau Noori wachtten hun vrienden op die gisteren meeliepen tijdens de Kustmarathon. ,,Het gevolg van een verloren potje toepen'', zei Felius.

Ze doen het af en toe nog, net als in hun studententijd, Zeeuwse vrienden die elkaar al jaren kennen. Samen kaarten en de verliezers met een extreme opdracht opzadelen. ,,Een dag lang met bus lijn 56 tussen Middelburg en Vlissingen rijden. Of heel Nederland doorreizen om in alle provincies de hoofdstad te fotograferen. Dat zijn zomaar twee voorbeelden'', vertelde Felius.

Maanden geleden spraken ze een pittige opgave af: het volbrengen van de Kustmarathon. Verliezers Lennart Reijnierse en Semmi de Meij waren de pineut en mochten kiezen: wandelen, mountainbiken of hardlopen. Ze kozen voor het laatste en gingen gisteren klokslag 12.00 uur allebei in Ajax-shirt van start. 

Quote

Meteen na de finish zei ik: dit nooit meer. Maar 's avonds was dat gevoel alweer weg.

Semmi de Meij

,,Ik voetbal in een vriendenteam en ben sportief aangelegd'', zei De Meij. ,,De eerste twintig kilometer waren vlak en goed te doen. Conditioneel had ik geen problemen, maar op het strand zakte alles naar m'n benen. Ik heb getwijfeld of ik het wel zou redden, maar waar moest ik heen op het strand? Uitstappen kon niet. Toen het strand achter de rug was, was ik al zover dat ik ben doorgelopen naar Zoutelande.'' De Vlissinger finishte uiteindelijk na 5 uur, 4 minuten en 14 seconden. ,,Meteen na de finish zei ik: dit nooit meer. Maar 's avonds was dat gevoel alweer weg. Misschien doe ik het nog een keer.''

Lennart Reijnierse deed het iets sneller. De Vlissinger, die nu in Rotterdam woont, bereikte de zandbult in de Langstraat na 4 uur, 55 minuten en 44 seconden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement