Volledig scherm
Lein Lievense (rechts) feliciteert winnaar Willem Van Schuerbeeck. © Roeland van Vliet

Belgische olympiër Van Schuerbeeck wint Kustmarathon met overmacht

VIDEOZOUTELANDE – Willem Van Schuerbeeck heeft zaterdag de zestiende editie van de Kustmarathon gewonnen. De Belgische atleet, vooraf gerekend tot de topfavorieten, liep bijna de hele wedstrijd alleen en kwam ook in zijn eentje binnen in Zoutelande.

Al vroeg in de wedstrijd ging Van Schuerbeeck er vandoor. Achter hem ontstond een groep van tien achtervolgers, met daarbij een aantal Zeeuwen. Onder anderen Tim Pleijte en Erwin Harmes maakten jacht op de Belg. Maar dichterbij kwamen ze niet. Sterker nog: de topatleet had na 15 kilometer een voorsprong van twee minuten en veertig seconden.

Van Schuerbeeck is niet zomaar een atleet. Hij kwam onder meer uit op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Daar eindigde hij als 56ste (derde Belg) in een tijd van twee uur, achttien minuten en 56 seconden. Momenteel is de Belgische topper herstellende van een blessure en in dat kader besloot hij mee te doen aan de Kustmarathon.

Maar van een kwetsuur was zeer weinig te merken bij Van Schuerbeeck. De Belg bleef zijn voorsprong uitbreiden, tot het laatste deel van de race. Daarin kreeg hij het zwaar. Hij begon om te kijken, doorgaans geen goed tegen, maar hield toch stand. In een tijd van twee uur, 34 minuten en 17 seconden kwam hij in zijn eentje over de finish in Zoutelande.

Achter hem ontstond een gevecht om plaats twee. Mohammed Oumaarir kwam als winnaar uit de strijd en pakte het zilver, net als vorig jaar. Ook de derde plek ging naar dezelfde atleet als in 2017, namelijk Erwin Harmes. Hij was daarmee direct de beste Zeeuwse atleet in de zestiende editie van de Kustmarathon. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
    PREMIUM

    Sluis is het startpunt van een memorabele rit

    SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.