Volledig scherm
PREMIUM
Ralph Wiessner, Tim Pleijte en Erwin Adan (vlnr) zijn trainingsmaten en halen alle drie het podium in Zoutelande. © Ruben Oreel

Tweede overwinning van ‘nummer 10' Tim Pleijte stond al in de sterren

De Vlissingse atleet moest haast wel winnen, dacht hij in de week voorafgaand aan de Kustmarathon.

Tim Pleijte had zijn tweede overwinning in de Kustmarathon al een beetje aanzien komen, verklapte hij na zijn finish in Zoutelande. ,,Recent vertelde ik tijdens een interview dat ik niet zo van het bijgeloof ben", vertelde hij. ,,Maar daar kwam ik afgelopen week van terug. Het was allemaal net te toevallig...”

Toen Pleijte in 2016 deelnam aan de Zeeuwse hoogmis, had hij startnummer 10. De organisatie had die per abuis op zijn oude adres laten bezorgen. ,,Ik moest er toen nog behoorlijk achteraan om 'm te bemachtigen." Zaterdag had hij wederom nummer 10 op zijn borst en ook deze keer waren de paperassen elders afgeleverd. ,,Ik ben namelijk weer verhuisd.‘’ Tegen zijn vriendin Renate merkte hij toen op dat het dan niet anders kon dat hij ging winnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”