Volledig scherm
PREMIUM
De omstandigheden waren niet ideaal tijdens de Ladiesrun. © Ruben Oreel

Roze optocht heeft andere uitstraling en sfeer

ZOUTELANDE - Met het vertrouwde roze feestje is het weekendje Kustmarathon vrijdagavond op gang gebracht. De Ladiesrun bracht zoals gebruikelijk een divers palet aan loopsters op de been. Van beginners voor wie 10 kilometer als een marathon voelde tot doorgewinterde atletes voor wie deze Ladiesrun een avondje-uit was. En de vele honderden vrouwen die tussen deze uitersten liepen.

Durby Meijboom uit Vlissingen - ze liep voor de vierde keer mee - verwoordde het vooraf treffend. ,,Hardlopen met alleen maar vrouwen is voor mij anders dan een gemengde loop. Een ladiesrun heeft toch een andere uitstraling en sfeer dan een gemengde loop. Het is mooi om te zien hoeveel vrouwen er ieder jaar weer aan de start staan met ieder een eigen doel voor ogen.’’

Het beeld van de overwegend in roze gehulde loopsters had ook een onderliggende laag. Het was de start van het eerste Kustmarathonweekeinde zonder de bedenker en grote animator van het evenement, Lein Lievense. Voor de start werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de in januari overleden vader van de Kustmarathon.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”