Volledig scherm
PREMIUM
Aan het begin van de Kustmarathon vormen de deelnemers nog een vol peloton. Velen zijn op weg gegaan met Lein Lievense, de overleden organisator, in hun achterhoofd. © Johan Van Der Heijden

Iedereen denkt aan Lein

Bij de eerste editie na het overlijden van de charismatische organisator heeft iedereen het nog volop over hem.

Een uitzinnig publiek, lopers uit alle windstreken en Zoutelande als illuster finishdecor. Alles leek hetzelfde te zijn als voorheen bij de zeventiende editie van de Kustmarathon, maar niets was minder waar. De betreurde organisator Lein Lievense was er niet meer bij. ,,Hij was een inspirator", was de alom gedeelde mening.

De Kustmarathon en Lein Lievense zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De organisator was jarenlang het boegbeeld van de succesvolle Zeeuwse marathon. Zijn wereld stond echter op zijn kop toen begin 2018 uitgezaaide leverkanker werd vastgesteld. Ondanks deze ongeneeslijke ziekte droeg Lievense nog zijn steentje bij aan de voorgaande editie van de Kustmarathon, maar begin dit jaar verloor hij de ongelijke strijd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”