Volledig scherm
Frank Houweling liep de Kustmarathon driemaal in 2018. Hij kreeg ook drie medailles. © Menno Kole

Frank Houweling met hevige kramp uitgevallen bij recordpoging om 4 Kustmarathons te lopen

DOMBURG - Frank Houweling heeft zaterdagochtend zijn poging om vier Kustmarathons achter elkaar te lopen moeten staken. De Goesenaar kreeg tijdens zijn tweede marathon last van hevige kramp. Zijn begeleider, Marco Bogaards, heeft hem toen bij Domburg met de auto opgepikt.

Waarom het niet lukte, weet Houweling niet exact. Hij was goed voorbereid op de tocht van 168 kilometer en had zijn voeding op orde. Wel liep hij veel met wind tegen en kreeg hij veel regen over zich heen.

In 2017 liep Houweling twee Kustmarathons en vorig jaar liep hij er drie achter elkaar. Dit jaar wilde hij daar nog een schepje bovenop doen.  ,,Fysiek wordt het natuurlijk zwaar, maar het is wel allemaal makkelijk te regelen. Met vervoer en voedsel en dergelijke. En als ik het niet red, ben ik ook zo weer thuis”, zei hij twee dagen geleden nog in een interview

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”