Blije gezichten ondanks nattigheid bij finish Wandelmarathon

video'sBURGH-HAAMSTEDE - 5000 wandelaars zijn vanochtend vanuit Burgh-Haamstede begonnen aan hun monstertocht over 42 kilometer om te eindigen in de Langstraat in Zoutelande. De meeste lopers kwam rond 16.00 uur binnen. De laatste lopers finishten rond 18.00 uur. Jarno Hijsman (21) uit Groesbeek passeerde de Finishlein rond het middaguur al. Het was zijn vierde keer. 

Volledig scherm
Lopers druppelen binnen bij de finish van de Wandelmarathon. © Eldridge Pentury

Verrassend lang bleef het droog tijdens de Wandelmarathon, maar vanaf de Veersegatdam moeten de wandelaars eraan geloven. Het begint gestaag te regenen. Dat maakt de deelnemers niet minder vrolijk. Bij de ravittaleringspost van de Rabobank krijgen ze water en appels aangereikt, terwijl de steelband Wissenkerke muziek speelt die beter past bij een Caraïbisch strand.

Bij standpaviljoen de Piraat in Oostkapelle staat een lang lint van toeschouwers, verscholen onder kleurige parasols. Het peloton komt hier rustig keuvelend voorbij. Het hardst klinken de zompige voetstappen in het natte zand.

Voorbereiden

Ondanks de regen is het leuk, zegt Suzanne Verrips uit Goes. Ze heeft een regenpak aan waaronder haar rugzak verscholen zit. ,,Goed voorbereiden hè. Ik heb wel vaker lange tochten gelopen, maar deze is toch wel super. Zo goed georganiseerd. En er staat toch veel publiek. Dat motiveert enorm.” Heeft ze al last van blaren? ,,Eeehhh, ik denk het wel. Dat zien we thuis wel”, besluit ze, waarna ze lachend doorwandelt.

Op de dijk tussen Domburg en Westkapelle is het noodweer. De regenkleding van de wandelaars wappert in de harde wind en ze raken doorweekt. Desondanks loopt een aantal in korte broek. ,,Boven de nul graden heb ik geen lange broek aan”, zegt Aad de Moree uit Kerk-Avezaath. ,,Gewoon doorlopen”, is het advies van Peter Elschot uit Sliedrecht. Ook hij heeft een doorweekte korte broek aan en zijn kleine poncho helpt niet echt. Bang voor onderkoeling is hij niet. ,,Lekker blijven lachen. De sfeer is hartstikke goed.”

Bekijk hieronder een video bij de finish in de Langstraat:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement