Volledig scherm
Het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Kruiningen © Ernesta Verburg

Classis heeft meer tijd nodig voor uitspraak in kerkrel Kruiningen

KRUININGEN  - De Classis Goes heeft nog altijd geen finaal besluit genomen in het geschil tussen oud-diaken Henk Jansen en dominee Gerrit Bredeweg van de gereformeerde gemeente in Kruiningen.

Volgens een woordvoerder van de classis zijn in een vergadering van vorige week nadere, maar nog geen finale besluiten genomen. Op 15 november wordt de classisvergadering voortgezet, 

De problemen in de Kruiningse kerkgemeente begonnen toen Jansen eind vorig jaar kritiek uitte op de werkwijze van dominee Bredeweg. Dat leidde tot het vertrek van Jansen uit de kerkenraad. Een dag later kreeg hij plots te horen dat hij overspel zou hebben gepleegd met zijn nicht. Dat zou hij in 2014 zelf hebben bekend in een gesprek met de predikant en enkele ouderlingen. Jansen en zijn nicht ontkennen dit.

Desondanks werd de voormalige diaken voor drie maanden de toegang tot het Heilig Avondmaal ontzegd. Ook kreeg hij stille censuur opgelegd, een zware tuchtmaatregel. De rechter bepaalde later dat deze maatregelen moesten worden teruggedraaid. Nu buigt de classis zich over de kwestie.

Het conflict heeft de kerk in twee kampen verdeeld. Het kwam zelfs tot een handgemeen en onder de auto van de dominee werd data-apparatuur aangetroffen. De politie heeft op een bepaald moment extra gesurveilleerd tijdens de diensten op zondag. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik fiets liever niet in het donker

Ik fiets liever niet in het donker

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1462 stemmen