Volledig scherm
Onderweg kun je op Geert Wilders springen om hem uit te schakelen. © SuperKlaver

Bedenker politieke game SuperKlaver 'overvallen door succes'

GroenLinks heeft deze verkiezingen een politieke campagne 2.0. Partijlid Arthur Dingemans (26) ontwikkelde namelijk een spelletje dat geïnspireerd is op het Nintendospel Super Mario. Met SuperKlaver wordt voorgoed een einde gemaakt aan kolencentrales, maar pas op voor boze blonde mannetjes zoals Wilders.

,,Blonde mannetjes denken namelijk alleen aan de korte termijn, want een leefbare toekomst voor de jonge generatie interesseert ze niet”, verschijnt er in de speluitleg. 

Dingemans ‘flanste’ het spel in zijn vrije tijd in elkaar en is een beetje overvallen door het succes, liet hij aan RTL Z weten. In de online game kun je vier kolencentrales en Wilders uitschakelen. Vervolgens kunnen de verzamelde muntjes aan verantwoorde praktijken worden besteed als de Statentoren in Den Haag is bereikt. 

Eigen initiatief

De woordvoerder van GroenLinks geeft aan dat het niet uit de campagnekoker van de partij zelf komt. ,,Het past goed bij de toon van het internet. We geloven ook wel in Grassroot campagnevoeren, oftewel burgers die zelf initiatief nemen in plaats van de beleidsmakers."

De zelfbedachte game heeft nu slechts 1 level, maar Dingemans overweegt het spel uit te breiden met andere politieke figuren en problemen, zoals het ‘belastingparadijs’.

  1. Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

    Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

    Onderzoekers van de Universiteit Leuven hebben vandaag een lek in de veelgebruikte WPA2-versleuteling van wifi-netwerken aangetoond. De ontdekking van de onderzoekers toont aan dat communicatie via wifi-netwerken niet veilig is. Dat is opmerkelijk, want tot nu toe werd aangenomen dat dit type beveiliging juist zeer veilig was. Een definitieve oplossing van het lek moet nu van fabrikanten van computers, mobieltjes en routers komen.