Zwemjuf Joan Luijendijk oefent met Lemmy en Inge. Deze foto is gemaakt toen de coronamaatregelen nog niet van kracht waren en er nog gewoon zwemles werd gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwemjuf Joan Luijendijk oefent met Lemmy en Inge. Deze foto is gemaakt toen de coronamaatregelen nog niet van kracht waren en er nog gewoon zwemles werd gegeven. © Marieke Mandemaker

Zwemjuf Joan wist het al vroeg: ‘Als ik later groot ben, ga ik met kinderen werken’

Ik werk op Schouwen-DuivelandZIERIKZEE - Al heel veel kinderen hebben ooit hun zwemdiploma gehaald bij Joan Luijendijk. Met kinderen en jongeren werken vindt ze het leukste dat er is, dus is ze naast zweminstructeur ook coach voor die doelgroep. 

Al sinds de lagere school wilde Joan ‘later als ze groot was’ met kinderen werken. ,,Het past bij me. Ik vind het de leukste doelgroep die er is. Mijn man en ik kunnen geen kinderen krijgen. Dat hebben we inmiddels wel verwerkt, hoor. Misschien is het daardoor wel dat ik in mijn werk zo goed met kinderen en jongeren om kan gaan.” 

Joan was voorheen manager sport en spel bij Roompot en rolde daar in het zwemonderwijs, ze gaf vervolgens les op diverse locaties in Zeeland en daarbuiten. Waaronder ook bij Onderdak in Zierikzee. Zo’n twaalf jaar geleden begon ze voor zichzelf. ,,Ik was tijdens mijn werk in Zierikzee al bezig met opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens heb ik daar ontslag genomen en ben toen mijn praktijk begonnen. Omdat ik het zwemles geven miste, ben ik later ook met mijn zwemschool Blije Kinderen gestart.”

  1. Via een livestream naar een concert van je favoriete band in coronatijd: ‘Zonder applaus, supervreemd’
    PREMIUM

    Via een livestream naar een concert van je favoriete band in coronatijd: ‘Zonder applaus, super­vreemd’

    ZIERIKZEE - Nooit meer even hé-le-máál uit je dak gaan bij een concert, dansen tot de laatste zweetdruppel. Nooit meer fluiten en scanderen om een toegift. Het ‘nieuwe normaal’ noopt Brogum te zoeken naar wat wél kan binnen de 1,5 meter samenleving en drijft het Zierikzeese poppodium in de armen van de livestream. Met succes, ziet bestuursvoorzitter en drummer Swen Blikman. ,,Er gebeurt nu vaker dan voorheen iets bij Brogum én we trekken gemiddeld ook nog eens meer bezoekers.”