Volledig scherm
PREMIUM
Rinus Smalheer met een spies palingen die klaar zijn om de rookoven in te gaan. © Dirk Jan Gjeltema

Zelfs het hout voor het palingroken haalt Rinus uit de buurt

Ik werk op Schouwen-DuivelandRinus Smalheer (57) uit Dreischor is beter bekend als De Schouwse Palingroker. Vol trots beoefent hij het ambacht. ,,Ik vind paling ontiegelijk lekker, maar eet hem zelf bijna nooit."

De Burghse of Brouwse Dag, de Visserijdagen in Bruinisse of een particulier feestje op het eiland. Op een Schouws evenement loop je bijna altijd tegen de palingkraam van Rinus Smalheer aan. Hij probeert bewust met zijn paling uit de Oosterschelde zijn geld te verdienen op Schouwen-Duiveland. ,,Ik ben geboren in Brouwershaven en woon mijn hele leven op dit eiland. Ben een man van het water. Een nuchtere Zeeuw. Hoogst zelden trek ik met mijn kar verder weg."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement