Aan het einde van het seizoen zijn niet veel plaatsen meer bezet. In de hoek heeft naturistencampingeigenaar Willem Smallegange nog zijn eigen caravan en hangmat staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het einde van het seizoen zijn niet veel plaatsen meer bezet. In de hoek heeft naturistencampingeigenaar Willem Smallegange nog zijn eigen caravan en hangmat staan. © Marieke Mandemaker

‘Zeeland is helemaal niet preuts’

SCHOUWEN WERKTBurgh-Haamstede - Willem Smallegange (58) ziet als naturistencampingeigenaar dat naakt recreëren populair wordt. Deze zomer zat zijn camping aan de Oolesweg bij de Plompe Toren in de Schelphoek goed vol. ,,Dertigers en  zelfs twintigers willen hier het alledaagse leven achterlaten, van mobieltje tot hun kleding. Dat voelt lekker en bevrijdend.”

Willem Smallegange is naast campingeigenaar, boer van biologische groentes en fruit. Hij maakt zich sterk voor verschillende natuurstichtingen, beheert Facebookgroepen over de Schelphoek en is vrijwilliger bij belangenorganisatie Naturisten Federatie Nederland (NFN). ,,Die hebben berekend dat 12 procent van alle Nederlanders het liefst naakt loopt. Ik durf met mijn ervaring en alle gevoerde gesprekken te stellen dat op Schouwen-Duiveland meer dan drieduizend mensen naturist zijn. Zeeland is helemaal niet preuts, hoor.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement