Volledig scherm
PREMIUM
Aan het einde van het seizoen zijn niet veel plaatsen meer bezet. In de hoek heeft naturistencampingeigenaar Willem Smallegange nog zijn eigen caravan en hangmat staan. © Marieke Mandemaker

‘Zeeland is helemaal niet preuts’

SCHOUWEN WERKTBurgh-Haamstede - Willem Smallegange (58) ziet als naturistencampingeigenaar dat naakt recreëren populair wordt. Deze zomer zat zijn camping aan de Oolesweg bij de Plompe Toren in de Schelphoek goed vol. ,,Dertigers en  zelfs twintigers willen hier het alledaagse leven achterlaten, van mobieltje tot hun kleding. Dat voelt lekker en bevrijdend.”

Willem Smallegange is naast campingeigenaar, boer van biologische groentes en fruit. Hij maakt zich sterk voor verschillende natuurstichtingen, beheert Facebookgroepen over de Schelphoek en is vrijwilliger bij belangenorganisatie Naturisten Federatie Nederland (NFN). ,,Die hebben berekend dat 12 procent van alle Nederlanders het liefst naakt loopt. Ik durf met mijn ervaring en alle gevoerde gesprekken te stellen dat op Schouwen-Duiveland meer dan drieduizend mensen naturist zijn. Zeeland is helemaal niet preuts, hoor.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”