Salomon van Belzen is bezig bij een bouwplek op de Kure nr 10.
Volledig scherm
PREMIUM
Salomon van Belzen is bezig bij een bouwplek op de Kure nr 10. © Marieke Mandemaker

Salomon van Belzen: ‘Ik wilde altijd al in de bouw werken’

ik werk op schouwen-duivelandRENESSE - Vijf dagen in de week rijdt Salomon van Belzen (40) van Walcheren naar Schouwen-Duiveland voor zijn werk als bedrijfsleider bij Bouwbedrijf Braber in Renesse. Hij geeft er leiding aan een klein team en leert ondertussen het eiland steeds beter kennen.

 1. Voormalig Groene Kruisgebouw in Zierikzee krijgt iets van oorspronkelijke functie terug
  PREMIUM

  Voormalig Groene Kruisge­bouw in Zierikzee krijgt iets van oorspronke­lij­ke functie terug

  ZIERIKZEE - Het voormalige Groene Kruisgebouw aan het Jannewekken in Zierikzee wordt verbouwd tot gezondheidscentrum. In het pand komen zeventien praktijkruimtes voor uiteenlopende zorgfuncties. Daarbij moet volgens de nieuwe beheerder, Reinout van Heiningen van Pandrs uit Middelharnis, bijvoorbeeld worden gedacht aan een podoloog, pedicure, masseur, fysiotherapeut, orthodontist en psycholoog.
 2. Torenwachter in Zierikzee ontvangt coronaproof: in monnikspij met spatmasker
  PREMIUM

  Torenwach­ter in Zierikzee ontvangt corona­proof: in monnikspij met spatmasker

  ZIERIKZEE - In Hans Baris komen heden en verleden zichtbaar samen. De trouwe wachter van de Dikke Toren ontvangt zijn bezoekers in de toepasselijke monnikspij van een minderbroeder uit 1209. Maar sinds de strengere coronamaatregelen van kracht zijn, heeft hij een eigentijds volgelaatsmasker aan zijn uitrusting toegevoegd. ,,En dan zou ik er eigenlijk ook nog een gewoon mondkapje onder moeten dragen".