Maarten Hozee in de hal met de grijpers in aanbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Hozee in de hal met de grijpers in aanbouw. © Marieke Mandemaker

Maarten Hozee, production manager bij Nemag Zierikzee: Trots op waar we nu staan

Ik werk op Schouwen-DuivelandZIERIKZEE - Grijpers die in een keer drie kiepvrachtwagens met zand kunnen vullen. Zulke joekels maakt de NEderlandse MAchinefabriek Grootveld, oftewel Nemag in Zierikzee. Maarten Hozee is er de spin in het web tussen productie, planning, ontwerp en directie.

Het gebouw van Nemag in Zierikzee is aan de buitenzijde nog echt zo’n ouderwets en karakteristiek fabriekspand. Binnen is het een modern productiebedrijf en wordt nog écht vakmanschap verricht. Er staan enorme computergestuurde machines, wordt (robot) gelast, gebogen, geslepen en meer wat je van zo’n metaalbewerker kunt verwachten. Het is in het bijna 100 jaar oude bedrijf niet altijd zo geweest. Ruim tien jaar geleden kwam Maarten Hozee (46) uit Kortgene en heeft zijn licht over het productieproces en de logistiek laten schijnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’
  PREMIUM

  Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’

  ZIERIKZEE - Om je vingers bij af te likken. Zo mooi wordt het Blauwe Bolwerk van Zierikzee weer, ziet gemeentelijk projectleider Jan Quist tevreden. Het kleurverschil tussen de authentieke en nieuw gezaagde natuursteen uit de Waalse groeve is binnen een jaar of tien nauwelijks meer zichtbaar, verzekert restauratiespecialist Marcel van Rooijen van aannemingsbedrijf Leenhouts.
 2. Bewoners en ondernemers zijn schade en overlast vrachtwagens in historisch stadscentrum beu
  PREMIUM

  Bewoners en onderne­mers zijn schade en overlast vrachtwa­gens in historisch stadscen­trum beu

  ZIERIKZEE - Bewoners en ondernemers aan de Melkmarkt en Meelstraat in Zierikzee zijn het beu. Voor de zoveelste keer hebben vrachtwagens schade veroorzaakt in de smalle straten. Ze willen dat de gemeente ingrijpt, voordat het echt uit de hand loopt. ,,Een terrastafel is nog te vervangen, maar ik wil er niet aan denken dat een chauffeur straks een kind over het hoofd ziet in zijn blinde hoek", zegt Eline Praet.
 3. Bodem schatkist Schouwen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten
  PREMIUM

  Bodem schatkist Schou­wen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland kan zich opmaken voor een hete herfst, waarin pijnlijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Door allerlei financiële onzekerheden waarmee de gemeente kampt, is het volgens wethouder Daniël Joppe onmogelijk voor de lange termijn een positieve planning te maken. Na de recente bezuinigingsronde die 3,2 miljoen euro opleverde, weet Joppe ook niet meer waar hij het moet zoeken.