Volledig scherm
PREMIUM
Haar naaimachine werkt in een gat in de grond, zodat ze de zeilen makkelijk kan stikken. © Marieke Mandemaker

Liseth Steendijk is allround zeilmaakster

IK WERK OP SCHOUWEN-DUIVELANDZIERIKZEE - Liseth Steendijk (36) uit Nieuwerkerk maakt graag van niets iets moois. Dat gaat bij haar werk voor Allround Zeilmakerij uit Zierikzee veel verder dan even een lapje stikken op het zeil. Ze heeft de kunst van het professioneel knippen en plakken in haar handen.

Op de basisschool in Bruinisse, waar ze opgroeide, vond Liseth Steendijk de vakken tekenen, handenarbeid en gym al het leukst. ,,Ik ben altijd graag met mijn handen bezig. Dingen zelf maken. Gewoon doen. Toen ik met mijn man ons nieuwe huis in Nieuwerkerk betrok, hebben we zelf het huis aangepakt. De elektriciteit, alles. Was ik lekker met een beitel in de weer. Aanpakken, heerlijk”, vertelt de zeilmaakster op haar werk bij Allround Zeilmakerij aan de Industrieweg. In april 2010 begon ze daar te werken, nadat ze haar beroep als kapster zat was geworden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”