Irna Bergmans verkoopt in haar zaak Leux Mode in Zierikzee kleding die net even iets anders is.
Volledig scherm
PREMIUM
Irna Bergmans verkoopt in haar zaak Leux Mode in Zierikzee kleding die net even iets anders is. © Dirk Jan Gjeltema

Irna Bergmans is gek op mode met een twist

Ik werk op Schouwen-DuivelandAlleen al van de gang van huis naar haar winkel Leux Mode geniet ze enorm. En dan moet de werkdag nog beginnen. Irna Bergmans houdt van mode die net iets anders is dan mainstream. ,,Elk kledingstuk is wel voor iemand bestemd.”

,,Kijk deze”. Irna Bergmans trekt achterin haar winkel  een opvallend zwart jurkje van het rek. ,,De Komo-jurk. Gemaakt van vuilniszakken. Ik vind het fantastisch. Hoe mooi zou het zijn als iemand hiervan haar trouwjurk maakt?” Even verderop hangt een legerjas met roze bontkraag. Ze houdt van kleding met een twist.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’
  PREMIUM

  Na maanden van hakken en beitelen herrijst het Blauwe Bolwerk in volle glorie: ‘Als je tien jaar verder bent, heb je een totaal ander beeld’

  ZIERIKZEE - Om je vingers bij af te likken. Zo mooi wordt het Blauwe Bolwerk van Zierikzee weer, ziet gemeentelijk projectleider Jan Quist tevreden. Het kleurverschil tussen de authentieke en nieuw gezaagde natuursteen uit de Waalse groeve is binnen een jaar of tien nauwelijks meer zichtbaar, verzekert restauratiespecialist Marcel van Rooijen van aannemingsbedrijf Leenhouts.
 2. Bewoners en ondernemers zijn schade en overlast vrachtwagens in historisch stadscentrum beu
  PREMIUM

  Bewoners en onderne­mers zijn schade en overlast vrachtwa­gens in historisch stadscen­trum beu

  ZIERIKZEE - Bewoners en ondernemers aan de Melkmarkt en Meelstraat in Zierikzee zijn het beu. Voor de zoveelste keer hebben vrachtwagens schade veroorzaakt in de smalle straten. Ze willen dat de gemeente ingrijpt, voordat het echt uit de hand loopt. ,,Een terrastafel is nog te vervangen, maar ik wil er niet aan denken dat een chauffeur straks een kind over het hoofd ziet in zijn blinde hoek", zegt Eline Praet.
 3. Bodem schatkist Schouwen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten
  PREMIUM

  Bodem schatkist Schou­wen-Duiveland komt in zicht; het vet is van de botten

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland kan zich opmaken voor een hete herfst, waarin pijnlijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Door allerlei financiële onzekerheden waarmee de gemeente kampt, is het volgens wethouder Daniël Joppe onmogelijk voor de lange termijn een positieve planning te maken. Na de recente bezuinigingsronde die 3,2 miljoen euro opleverde, weet Joppe ook niet meer waar hij het moet zoeken.