Volledig scherm
PREMIUM
Ingeborg Bouwman heeft zich toegelegd op het masseren van mensen die kanker hebben of hebben gehad. © Marieke Mandemaker

Ingeborg Bouwman brengt met haar massages meer dan ontspanning

Wanneer je kanker hebt of hebt gehad, kun je niet ‘zomaar’ gemasseerd worden. Massagetherapeut Ingeborg Bouwman (55) volgde er een speciale opleiding voor.

Ingeborg Bouwman (55) massagetherapeut. Dat doet ze naast het administratieve werk bij Transportbedrijf Bouwman, van haar en haar man. Sinds vijf jaar heeft ze een eigen praktijk in ontspanningsmassages. Vorig jaar voegde ze er een wel heel bijzondere aan toe: massage bij en na kanker. ,,Er kwam regelmatig een vraag voor een ontspanningsmassage van iemand die kanker had. Mijn intuïtie zei me dat ik dat niet moest doen, omdat ik niet wist of ik iets zou activeren dat schade kon aanrichten. Mijn docent van de opleiding aromatherapie Fytarom kwam met de tip dat er een opleiding was voor massage bij kanker.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Elke mol eindigt bij mollenvanger Aart Knoppert onder de grond: ,,Ik begraaf ze netjes’’
    PREMIUM
    Ik werk op Schouwen-Duiveland

    Elke mol eindigt bij mollenvan­ger Aart Knoppert onder de grond: ,,Ik begraaf ze netjes’’

    OOSTERLAND - Wie of waar de mol is? Vraag het Aart Koppert (46) uit Oosterland. De mollenvanger van ons eiland vangt per jaar zo’n 1500 mollen. Daarnaast maait hij in opdracht de gazons van de dorpskernen. ,,Ik zette als klein ventje samen met mijn broers toen al klemmen. Op zo’n negen hectare vingen we 200 mollen per jaar. Elke keer weer was het spannend als je de klemmen ging controleren.”