Volledig scherm
PREMIUM
Hugette de Dreu heeft vanaf haar werkplek zicht op de productieruimte waar de sauzen worden gemaakt en de potjes gevuld. © Dirk Jan Gjeltema

Hugette de Dreu werkt bij TonS Mosterd:
‘Ik lees tegenwoordig alle etiketten’

ZIERIKZEE - Elke sausverpakking in de winkel wordt uitgebreid door haar bestudeerd sinds Hugette de Dreu (50) uit Kapelle bij sauzenmaker TonS Mosterd in Zierikzee werkt. Ze bekleedt er sinds juli de functie van office manager.

Hoe je mosterd of mayonaise maakt? Eigenlijk had Hugette geen flauw idee. Bij haar nieuwe werkgever ging er een wereld voor haar open. Zoals dat Franse mayonaise zijn zuurtje dankt aan de toevoeging van citroen en de Belgische door wat extra azijn. Dat leerde ze al tijdens een van haar eerste dagen. ,,Ik dacht altijd dat er citroen in de Belgische mayonaise zat, maar dat had ik dus mis. De Hollandse mayonaise is wat zoeter doordat er suiker in zit en de Spaanse mayonaise wordt gemaakt met knoflook.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement