Het prijzenpakket van het Giro Wielerspel.
Volledig scherm
Het prijzenpakket van het Giro Wielerspel. © de Stentor

Top-3 handhaaft zich in klassement PZC Giro Wielerspel

WIELERSPELVLISSINGEN - De vijfde etappe in de Giro d’Italia heeft geen wijzigingen gebracht in de top drie van het PZC Wielerspel. Jan Harthoorn uit Heinkenszand bezet nog steeds de eerste plaats en heeft zijn voorsprong op de nummer 2, John Harthoorn uit Goes, zelfs iets vergroot.

Peter van Belzen uit Nieuw- en Sint Joosland staat nog steeds op de derde plaats. De deelnemers op de eerste drie plaatsen zijn ook de enigen die inmiddels meer dan 1700 punten hebben verzameld. Maar de verschillen blijven klein: de eerste 18 deelnemers staan binnen 100 punten van elkaar. Aangezien een enkele etappe zomaar 300 punten kan opleveren, is alles nog mogelijk.

De rit van vandaag zou het klassement overhoop kunnen gooien. De renners wacht een lange rit - 238 kilometer - waarin het venijn in de staart zit. De eerste helling van de tweede categorie in deze Giro, de Coppa Casarinelle, biedt een beklimming van gemiddeld 4,4 procent over 15 kilometer. Liggen er kansen voor vluchters, of gaat een uitgedunde groep om de dagzege sprinten?

De uiteindelijke winnaar van het PZC Giro Wielerspel krijgt de hoofdprijs: een gloednieuwe Merida Scultura 400 racefiets ter waarde van 1299 euro.

De andere prijzen:

2e plaats: Team Sunweb replica bibshort & jersey
3e plaats: Specialized Propero III Met angi Helm
4e plaats: Le Patron Cycling Couture kleding pakket
5e plaats: Clarins pakket, speciaal voor wielrenners samengesteld
6e plaats: Basil Urban Dry Shopper
7e t/m 10e plaats: Boek: Tom Dumoulin, wielerlegende in wording (net uitgegeven)

De PZC nieuwsapp, download ‘m gratis!
Ook voor het laatste nieuws uit de Giro d'Italia op je smartphone. Klik hier voor iOS of hier voor Android!
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”