Wielerspel
Volledig scherm
Wielerspel © Persgroep

Giro Wielerspel: kleine verschillen in de top

WIELERSPELVLISSINGEN - De eerste etappes zijn gereden, dus ook in het Giro Wielerspel tekenen de eerste verschillen in de top zich af. Maar evenals in de rittenkoers geldt hier: de verschillen zijn klein en de weg naar de finish is nog lang.

Na twee ritten staat Jan-Kees Boonman uit Oudelande fier aan kop; hij wist met zijn ploeg in het afgelopen weekend 734 punten te verzamelen. Jan Harthoorn uit Heinkenszand volgt met 724 punten. Vervolgens zijn er vier deelnemers met 715 punten. De andere spelers in de top-10 hebben respectievelijk 714, 713 en 710 punten verzameld.

De strijd is dus spannend; de inzet is dan ook hoog, want de uiteindelijke winnaar van het PZC Giro Wielerspel is een gloednieuwe Merida Scultura 400 racefiets ter waarde van 1299 euro.

De hoofdprijs van het PZC Giro Wielerspel: een Merida Scultura 400.
Volledig scherm
De hoofdprijs van het PZC Giro Wielerspel: een Merida Scultura 400. © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”