Volledig scherm
© ANP Graphics

Dit krijgt het peloton vandaag voor de kiezen

De Giro blijft nog even op relatief vlak terrein met woensdag een rit van Frascati naar Terracina. In zuidelijke richting gaat het, waarbij de lastigste stukken in het begin liggen met doorkomsten op niet geklassificeerde hellingen tot 700 meter. Het leidt meestal tot een vroege vlucht van een aantal gelukszoekers. De ploegen van de sprinters zullen tijdig moeten ingrijpen want al na 140 kilometer ligt de finish.

Tom Dumoulin is er nog bij. De kopman van Sunweb kwam dinsdag ten val, verloor veel tijd en blesseerde zich aan de linkerknie. Hij heeft inmiddels meer dan 4 minuten achterstand op leider Primoz Roglic van Jumbo-Visma.

Blijf volledig op de hoogte tijdens de Giro door onze speciale nieuwsbrief. Abonneer je hier!

Onderweg zijn er na 87 kilometer punten te verdienen voor de bergtrui, daarna gaat het van 248 meter naar zeeniveau in Terracina waar voor de vierde keer een Girorit eindigt. In 1969 verliep de primeur dramatisch. Bij de door Eddy Merckx gewonnen rit stortte een tribune in waarbij een 11-jarige jongen om het leven kwam.

Bekijk hieronder de nabeschouwing op de chaotische etappe van gisteren.

  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”