Pascal Ackermann
Volledig scherm
Pascal Ackermann © BSR Agency

Ackermann blij dat hij ploeg kon belonen: ‘Ik voelde de druk’

Sprinter Pascal Ackermann was blij dat hij het vele werk van zijn ploeggenoten bij Bora-hansgrohe in de tweede etappe van de Ronde van Italië meteen kon terugbetalen. Hij won in Fucecchio de eerste sprint in de Giro van de Italiaan Elia Viviani en de Australiër Caleb Ewan. ,,Niet te geloven hoe hard ze voor mij hebben gewerkt. Gelukkig kon ik het ook nog afmaken", zei de Duitse kampioen bij Eurosport.

Ackermann gaf toe dat hij wel enige druk had gevoeld. Hij kreeg van de ploegleiding de voorkeur boven de Ierse sprinter Sam Bennett, die in de vorige Giro drie sprintzeges boekte. ,,Zeker voelde ik die druk. Het is ook mijn allereerste grote ronde. Daarom ben ik echt blij dat ik meteen een etappe heb gewonnen. Op 250 meter voor de finish ben ik gewoon vol gas gegaan en dat was genoeg."

  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”