Volledig scherm
De vestiging van Dethon aan de Meester F.J. Haarmanweg in Terneuzen. © Google Streetview

Grootste partij Terneuzen verdeeld over Dethon

verkiezingenTERNEUZEN - In de grootste partij in de Terneuzense gemeenteraad, TOP/Gemeentebelangen, heerst verdeeldheid over de toekomst van sociale werkvoorziening Dethon.

Volledig scherm
. © PZC

Voor of na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart een besluit over Dethon nemen én van Dethon een breed sociaal werkbedrijf maken, ja of nee. Dat zijn de discussiepunten binnen TOP/GB.

Quote

Dethon wordt dan te groot en een financieel risico voor de gemeente

Paula Stoker, TOP/GB, ziet niets in een breed werkbedrijf Dethon

Raadslid Paula Stoker heeft eerder in deze krant aangegeven voor uitstel tot na de raadsverkiezingen te zijn. Zij vindt het zuiverder dat de nieuwe gemeenteraad erover beslist. Ook kantte zij zich tegen het voorstel om van Dethon een breed sociaal werkbedrijf te maken, dat zich richt op de tewerkstelling van mensen met een arbeidsbeperking én een grotere rol krijgt bij het aan werk helpen van uitkeringsgerechtigden. ,,Dethon wordt dan te groot en een financieel risico voor de gemeente'', aldus Stoker.

Quote

De mensen bij Dethon hebben recht op duidelijk­heid

Rian de Feijter, TOP/GB, voorstander van besluiten vóór de verkiezingen

Partijgenoot Rian de Feijter ziet dat heel anders. Zij steunt het idee van een breed sociaal werkbedrijf waarmee volgens haar het voortbestaan van Dethon kan worden veiliggesteld. Ook pleit De Feijter voor besluitvorming vóór de verkiezingen. ,,De mensen bij Dethon hebben recht op duidelijkheid. Het is ook de vraag wanneer een nieuwe raad hierover kan beslissen, want na de verkiezingen moet eerst nog een college van B en W worden gevormd."

De Feijter zegt nadrukkelijk op persoonlijke titel te spreken. ,,Maandagavond hebben we fractievergadering. We zullen dan zien hoe we verdergaan."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement