Volledig scherm
© Cris Sohier

D66 Sluis pleit voor alles-in-een-school

verkiezingenSLUIS - Liever één goede basisschool voor meerdere Sluise kernen dan meerdere scholen die het niet redden door krimp, betoogt D66 Sluis.

Volledig scherm
. © PZC

De partij heeft één Zeeuws-Vlaamse gemeente in het achterhoofd en is al jaren pleitbezorger van schaalvergroting in het onderwijs. Dat is ook te merken in het partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen: samenwerken is de rode draad. Zo wil D66 Sluis kwalitatief goede basisscholen behouden door het introduceren van de 'alles-in-één-school.' Daar zitten onderwijs, kinderopvang,  vroegschoolse educatie, bso en sport- en cultuuractiviteiten onder één dak met één leiding. 

Leegstand

Ook bij sportaccommodaties moet kwaliteit het uitgangspunt zijn. Clubs kunnen van één goede locatie gebruik maken, vindt D66. Krachten bundelen is ook van toepassing op informatievoorzieningen voor nieuwkomers en bewoners. Er moet een serviceloket komen waar zij met alle vragen terecht kunnen. D66 wil daarnaast leegstand voorkomen, door de vrije verkoop van oudere panden aan deeltijdbewoners of toeristen. 'Beter vier maanden per jaar bewoond dan een jaar lang verpauperd', is het credo.

Ook zet D66 sterk in op duurzaamheid. De gemeente moet inwoners stimuleren en zelf het goede voorbeeld geven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement