Zeeuwse raadsleden in de race voor titel beste raadslid van Nederland

MIDDELBURG - Vier Zeeuwse raadsleden zijn verkiesbaar voor de titel 'Beste Raadslid van Nederland'. 

Volledig scherm
Willemien Treurniet © Fotograafien

Tot haar eigen verbazing is Willemien Treurniet, lijsttrekker van de ChristenUnie Middelburg, opgegeven voor de verkiezing. Wie haar heeft genomineerd, is onbekend. Treurniet zette zich de afgelopen jaren in voor de zorg, fietsveiligheid en laaggeletterdheid in Middelburg. Inmiddels heeft Treurniet ruim tachtig stemmen vergaard. 

Ook Jos van Ginneken (CDA Terneuzen) is verkiesbaar. Hij moet nog heel wat stemmen inhalen op Treurniet. Dat geldt ook voor Carel Bruring van GroenLinks en PvdA'er Wiert Omta van de gemeente Goes. Zij stonden donderdagmiddag op respectievelijk acht, zeven en vier stemmen. Op de kandidaten stemmen, of er een nomineren, kan via www.besteraadslid.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alarmlijn 112 niet bereikbaar in Zeeland: ‘Echt absurd. Dit moet niet kunnen gebeuren’
    Update 19.28 uur

    Alarmlijn 112 niet bereikbaar in Zeeland: ‘Echt absurd. Dit moet niet kunnen gebeuren’

    De alarmnummers 112 en 0900-8844 zijn in grote delen van het land, waaronder Zeeland, onbereikbaar door een grote storing. Vaste en mobiele telefonie van KPN liggen eruit. Rond 17.15 uur zijn alternatieve nummers voor de politie en brandweer in Zeeland opgezet. Ook zijn twee NL-alerts verstuurd, één daarvan vermeldde per ongeluk het telefoonnummer van De Telegraaf. Veel Zeeuwen zijn boos dat een storing zoveel effect kan hebben op de hulpdiensten.