Volledig scherm
© Gemeente Borsele

Wethouder Ad Schenk van Borsele krijgt veel voorkeurstemmen

VerkiezingenHEINKENSZAND - Door voorkeurstemmen komen drie mensen  onverwacht in de gemeenteraad van Borsele. Of ze hun zetel aanvaarden is nog niet bekend.

Het meest in het oog springend is huidig wethouder Ad Schenk. Hij heeft zijn vertrek aangekondigd en stond bewust laag op de lijst van het CDA. Of Schenk zijn zetel aanvaardt, weet hij nog niet. ,,Ik heb dit weekend bedenktijd gevraagd'', zegt hij. Ook  Berry Kooiker (LPB) is met voorkeur stemmen gekozen in de raad. Hij zal zijn zetel wel aanvaarden. De derde is Naomi Belt van de VVD. Zij gaat niet in de raad zitten. Zij is bewust op een onverkiesbare plaats op de lijst gekomen omdat het op dit moment zowel zakelijk als privé niet mogelijk is voldoende tijd in de gemeenteraad te stoppen. In haar plaats komt Jack Burgers (de nummer twee op de lijst) alsnog in de raad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.