Volledig scherm
Joel Boone © Joeri Wisse

Wahine (15), Abel (16) en Joël (16) halen niet genoeg stemmen voor een raadszetel

VerkiezingenYERSEKE/KAPELLE - Wahine Wisse (15) en Joël Boone (16) uit Yerseke en Kapellenaar Abel van der Sluis (16) hebben geen van allen genoeg voorkeursstemmen gekregen om gemeenteraadslid te worden.

Abel en Wahine waren allebei kandidaat voor het CDA in hun gemeente. Abel stond op plaats 6  en haalde 22 stemmen. In Reimerswaal hebben 66 mensen hun stem uitgebracht op Wahine, die door haar partij op plaats 7 was gezet. In beide gemeenten verloor het CDA één van de drie zetels. 

Van het jonge  Bevelandse trio, komt Joël nog het dichtst in de buurt van een zetel. Hij stond op de vierde plaats kreeg 124 voorkeurstemmen; 28 stemmen te weinig om een zetel in de Reimerswaalse raad op te eisen.

De ChristenUnie deed het verrassend goed in Reimerswaal en haalde drie zetels. Als één van de drie raadsleden de komende vier jaar besluit te stoppen en Joël is 18, mag hij alsnog de gemeenteraad in. 

Volledig scherm
Wahine Wisse. © Johan Van Der Heijden
Volledig scherm
Abel van der Sluis. © Mechteld Jansen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.