Volledig scherm
© Cris Sohier

Twintigers staan te trappelen om in de gemeenteraad van Goes te komen

verkiezingenGOES - Op de kandidatenlijsten van de politieke partijen in Goes staan dit jaar opvallend veel twintigers. Als naar de top van de lijsten wordt gekeken, is Nieuw Goes de absolute kampioen.

De eerste drie kandidaten van deze nieuwe partij zijn allemaal onder de 30, ruim zelfs. Lijsttrekker Vincent Mareels is 24 jaar oud. Hij wordt gevolg Martijn Vermeulen (23) en Onno van de Velde (25). Het is nog wel de vraag of de partij in de raad komt en, zo ja, met hoeveel zetels.

Maar het moet al heel gek lopen, wil het aantal twintigers in de gemeenteraad niet flink stijgen. Momenteel is CDA'er Yannick de Potter de enige. Hij keert zo goed als zeker terug en ook zijn partijgenoot Leen Moerland van 27 maakt een goede kans op een zetel. Ook bij de PvdA en SGP/CU staan kandidaten van onder de 30 op verkiesbare plaatsen. Bij het bepalen van wat een verkiesbare plaats is, zijn we daarbij uitgegaan van het huidige zetelaantal plus 1. 

Het is niet ondenkbeeldig dat er na de verkiezingen vijf twintigers in de gemeenteraad zitten. Jurian van der Ree (SGP/CU) is overigens pas 19. Hij is daarmee de jongste kandidaat op een verkiesbare plaats. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement