Volledig scherm
Opnieuw zijn SGP posters beklad in Yerseke. © Joeri Wisse

SGP-posters wéér beklad met hakenkruizen in Yerseke

YERSEKE - Opnieuw zijn verkiezingsposters van de SGP in Yerseke doelwit van vandalen. Net als vier jaar geleden zijn in verschillende straten affiches van de partij vernield of beklad met hakenkruizen en teksten als 'fuck off'. 

Lijsttrekker Jaap Sinke ligt niet wakker van 'kwajongensstreken' met stickers en opgetekende snorretjes, maar stoort zich wel aan de hakenkruizen. ,,Dat slaat echt helemaal nergens op. Ik weet niet of dit op de persoon of op de partij is gericht, maar wij wensen op geen enkele manier geassocieerd te worden met nazi's. Ook vier jaar geleden waren we het mikpunt. Maar wat hakenkruizen met de SGP te maken hebben? Dat verband zie ik in de verste verte niet."

Volledig scherm
© Joeri Wisse
Volledig scherm
© Joeri Wisse

Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal is geschrokken van de bekladdingen. ,,Dit gaat duidelijk een grens over." Ze roept inwoners op om met een respectvolle manier met elkaar om te gaan. ,,Als je het niet eens bent met partijen, ga dan in gesprek met elkaar." Ook Sinke nodigt tegenstanders daarvoor uit.  ,,Dit is een vorm van lafheid. Kom er dan voor uit, dan gaan we in discussie. Graag zelfs."

SGP-campagneleider Maarten Both noemt het vandalisme 'heel vervelend'. ,,Op verschillende plekken zijn ook posters verdwenen. Of ze zijn gestolen of dat mensen uit onze achterban ze hebben weggehaald omdat ze beklad waren, weet ik niet. Dat posters worden beklad met hakenkruizen is helemaal bizar. Ik snap echt niet wat de intenties van mensen zijn die dat doen. We leven in een democratie, waarin we het niet altijd met elkaar eens hoeven te zijn. Maar dat hoef je niet op deze manier te laten blijken."

In 2014 heeft zowel de SGP als de burgemeester van Reimerswaal aangifte gedaan. Voor zover bekend, zijn de daders nooit gevonden. De SGP beraadt zich nog op eventuele vervolgstappen. 

Volledig scherm
© Joeri Wisse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
    PREMIUM

    Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

    KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.