Volledig scherm
© Dirk-Jan Gjeltema

PvdA toch niet voor opheffen van Noord-Beveland

WISSENKERKE - De PvdA op Noord-Beveland is toch niet voor een nieuwe herindeling, waarbij de gemeente Noord-Beveland wordt samengevoegd met één of meer andere gemeenten.

In de PZC van zaterdag staat een artikel over de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op Noord-Beveland. Het stuk wordt in de krant geïllustreerd met enkele stellingen uit de door de PZC ontwikkelde kieswijzer. Bij de stelling over herindeling staat dat de PvdA wél voorstander is van herindeling.

Lijsttrekker Cor Quinten laat weten dat hij per abuis het verkeerde antwoord heeft ingevuld.  'Een ontzettend stomme fout', noemt hij het zelf. ,,Wel wil ik duidelijk verklaren dat de PvdA tegen samenvoegen is en ook tegen samenvoegen zal blijven."

Alle andere zes partijen die meedoen aan de verkiezingen op Noord-Beveland, vinden ook dat de gemeente zelfstandig moet blijven.

Inmiddels is de vergissing in de PZC-Kieswijzer rechtgezet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
    PREMIUM

    Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

    KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.