Volledig scherm
© StockPZC

PvdA in Goes wil experimenteren met basisinkomen

GOES - De gemeente Goes moet gaan experimenteren met een basisinkomen. Dat schrijft de lokale PvdA in haar verkiezingsprogramma.

Zo'n basisinkomen kan volgens de partij een middel zijn om de armoede aan te pakken. In dat kader pleiten de sociaal-democraten er ook voor om de mogelijkheden van de bijzondere bijstand te verruimen. Ook willen ze dat de gemeente de aanbevelingen uit een rapport van de kinderombudsman uitvoert. Die pleit voor onder meer vouchers voor kleding, een bibliotheekpas en toegang tot het openbaar vervoer voor kinderen. De PvdA wil dat er een overgangsregeling komt voor jongeren die volwassen worden en daardoor niet meer in aanmerking komen voor allerlei jeugdfondsen, maar nog wel in armoede leven.

De partij pleit in haar programma verder voor een hogere jaarlijkse bijdrage voor Historisch Museum de Bevelanden. Er moet 50.000 euro bij. Het archief blijft in Goes en gaat als het aan de PvdA ligt meer onderzoek doen naar de Goese geschiedenis en daarover publiceren. Het themajaar moet blijven.

Enkele andere zaken die de partij wil, zijn extra (huur)woningen voor jongeren onder de dertig, driehonderd nieuwe fietsparkeerplaatsen op op nabij de Grote Markt, meer ruimte voor muurschilderingen en een onderzoek naar een andere invulling van het tropisch bos in Omnium. Het aantal vuurwerkvrije zones wordt wat de PvdA betreft uitgebreid. Ter compensatie zou de gemeente tijdens de jaarwisseling een centrale vuurwerkshow moeten houden.

In de aanloop naar de verkiezingen belicht de PZC op internet de verkiezingsprogramma's van alle partijen die meedoen in Goes. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement