Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een raadsvergadering in oktober werd het plan Zeeuwse Lagune afgeschoten. © Johan van der Heijden

Op het kleine eiland is het maar zelden koek en ei

verkiezingenNOORD-BEVELAND - Noord-Beveland, het eiland met zijn eindeloze vergezichten over de uitgestrekte polders. Het is bijna niet voor te stellen dat hier wordt gekibbeld over grote zaken. Dat hier ruimte is voor onderhuidse spanningen. Dus wel. Zelfs in de kleinste gemeente van Zeeland is het af en toe haast oorlog.

Iemand die daar als geen ander over kan meepraten, is Mark Faasse van oppositiepartij Betrokken Noord-Beveland (BEN). Van alle dertien raadsleden is hij degene die de afgelopen vier jaar voor de meeste reuring heeft gezorgd in de raadszaal van Wissenkerke. Zijn soms ellenlange betogen, gevatte opmerkingen en gladde rug zorgden regelmatig voor een lach, maar nog veel vaker voor opgeheven vingers en rondvliegend speeksel. Met name in het befaamde Aldi-dossier wist Faasse de andere fracties tegen zich in het harnas te jagen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
    PREMIUM

    Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

    KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.