Volledig scherm
De stembus © Mechteld Jansen

Mobiel stemmen in Kapelle

KAPELLE - Net als vorig jaar, bij de landelijke verkiezingen, toerde ook dit jaar weer een stembus op wielen door de gemeente Kapelle. Woensdagmorgen om 07.00 uur ging het mobiele stemkantoor open bij het station in Kapelle. 

Via stops in Biezelinge, Wemeldinge, het Caisson en nogmaals het station besluit de rode bus zijn tocht in Eversdijk. Daar hebben de inwoners voor de tweede achtereenvolgende keer de kans om in hun eigen dorp hun stem uit te brengen. En net als bij de vaste stembureaus was ook in de mobiele stembus een kist met appels beschikbaar voor de stemmers. 

Volledig scherm
V.l.n.r. David, Bram, Rinus, Frans en rechts chauffeur Jan © Mechteld Jansen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.