Volledig scherm
De raadsboerderij van de gemeente Borsele. © Melita Lanting

LPB valt buiten college Borsele

HEINKENSZAND - De Lokale Partij Borsele mag geen wethouder leveren de komende collegeperiode.  CDA, SGP/CU, VVD en PvdA hebben tijdens de eerste formatiebijeenkomst aangegeven dat samenwerking met de lokale partij niet de voorkeur heeft. Ook de twee eenmansfracties vallen af. 

SGP/ChristenUnie en het CDA (samen goed voor tien zetels) willen graag samen verder in het college en zoeken daarbij nog een derde wethouder. Die komt uit de PvdA of de VVD. In de afgelopen periode leverde de PvdA de wethouder. In de loop van volgende week wordt meer duidelijkheid verwacht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.