Volledig scherm
Lara van Son maakt fruitsmoothies voor vroege stemmers terwijl de burgemeester met hen praat. © Mechteld Jansen

Lara maakt smoothies voor vroege kiezers in Wemeldinge

VERKIEZINGENWEMELDINGE - De Kapelse kinderburgemeester Lara van Son verraste de vroege stemmers woensdagochtend met een verse smoothie. 

In het stembureau in CBS De Hoeksteen in Wemeldinge bereidde de kinderburgemeester zelf de gezonde fruitdrankjes voor de bezoekers. Bij een eventueel gebrek aan een ontbijt zorgde dat alsnog voor een gezonde start van de dag.

En Lara was niet de enige 'bobo' in het stembureau. Er was sowieso een stevig ontvangstcomité aanwezig in De Hoeksteen. Naast de reguliere bezetting van het stembureau en de kinderburgemeester was ook 'grotemensenburgemeester' Huub Hieltjes naar de Wemeldingse basisschool gekomen. 

De waarnemend burgemeester moet de gemeente Kapelle door de verkiezings- en formatieperiode loodsen. Hij vervangt tijdelijk de naar Aalten verhuisde Anton Stapelkamp. Naar verwachting zal in de loop van het voorjaar de vacature voor een nieuwe burgemeester worden opengesteld. Dan krijgt Kapelle misschien nog dit jaar een nieuwe, vaste, burgemeester. Kinderburgemeester Lara maakt in elk geval het kalenderjaar vol.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement