Volledig scherm
CU-lijstrekker Huib Bouwman © Joeri Wisse

Kandidaten ChristenUnie Reimerswaal nemen afstand van eigen advertentie

YERSEKE - Onder kandidaat-raadsleden van de ChristenUnie in Reimerswaal is diepe verdeeldheid ontstaan over de manier van campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Twee kandidaten uit Yerseke, Joël Boone en Sjaco van Damme, nemen publiekelijk afstand van de laatste advertentie die hun eigen partij heeft geplaatst. Daarin wordt felle kritiek geleverd op de partijen die graag een coalitie met elkaar willen vormen. Het CDA wordt bijvoorbeeld als 'betrouwbare meeloper en onderschikte aan de SGP' getypeerd. 

Volledig scherm
© Joeri Wisse

Lijstduwer Van Damme, die een jaar geleden vanwege gezondheidsredenen terugtrad als fractievoorzitter, had graag 'meer respect naar alle partijen' gezien. ,,Niet wijzen maar samen de schouders eronder." Boone, de nummer 4 van de lijst, heeft zich 'met alle spijt' daarbij  aangesloten.  

Lijsttrekker Huib Bouwman en Andries Jumelet maakten het in hun ogen slecht werkende dualisme tot centraal thema in de CU-campagne. Zo pleitten ze voor afschaffen van coalitieakkoord en het aanstellen van neutrale wethouders. Bouwman boycotte - tot teleurstelling van Van Damme en Boone - ook het verkiezingsdebat, omdat hij niet genoeg over dit thema mocht spreken.

Volledig scherm
Sjaco van Damme © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement