Volledig scherm
PREMIUM
Er tekent zich in Goes een meerderheid af voor het vaker openstellen van winkels op zondag. © Marcelle Davidse

Is Goes eindelijk uitgesteggeld over de koopzondag?

verkiezingenGOES - Het is al jaren een terugkerende discussie in Goes: de koopzondag. Nu de verkiezingen eraan komen, is hij weer in volle hevigheid losgebarsten. Maar nu zich voor het eerst een meerderheid aftekent vóór een maandelijkse koopzondag, kan het boek - met een beetje goede wil - misschien voor langere tijd worden gesloten.

Het was natuurlijk ook een leuk onderwerp voor de andere partijen om een beetje te stoken in de coalitie van CDA, SGP/CU en VVD. Die laatste partij is voorstander van op z'n minst een maandelijkse koopzondag, maar accepteert nu al acht jaar dat hij er niet komt. Vier jaar geleden moesten de liberalen zelfs slikken dat de zondagopenstelling voor supermarkten werd ingeperkt tot de middag.

Barstje

De verkiezingen staan voor de deur
De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Stemt u op een partij of toch vooral op een persoon? Of heeft u helemaal geen idee. De PZC helpt u deze weken op weg. Met een digitale kieswijzer én een serie over alle Zeeuwse gemeenten in de krant. Vandaag aflevering 6: wat speelt er in de gemeente Goes?

Afgelopen november probeerde de PvdA een barstje in de coalitie te slaan door voor te stellen de supermarkten op de zondag vóór kerst eenmalig 's ochtends open te laten zijn. De VVD gaf geen krimp. Afspraak is afspraak. Dat winkelen op zondag weer ter sprake werd gebracht, zorgde toen voor hoorbare ergernis bij het CDA. Met name de opmerking van de PvdA dat het redelijk zou zijn om aan de wens van de supermarkten tegemoet te komen, schoot CDA-fractievoorzitter Frans van der Knaap in het verkeerde keelgat. ,,Dus alleen u vertegenwoordigt in deze raad de redelijkheid?'', wierp hij tegen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement