Volledig scherm
© ThinkStock

In politiek Noord-Beveland kan het nog alle kanten op

WISSENKERKE - Na een verkiezingsavond met een euforisch einde begint voor de fractie van Noord-Bevelands Belang (NBB) nu het serieuze werk. Met vier van de dertien zetels op zak mag NBB zich de grootste partij noemen en dus de coalitieonderhandelingen leiden.

Lijsttrekker Yvonne van der Maas gaf woensdagavond aan een formateur te willen inschakelen om de coalitievorming te begeleiden. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, is nog even de vraag. Zaterdagmorgen vindt eerst een oriënterend overleg plaats met alle Noord-Bevelandse fracties. In deze bespreking komt ook het wel of niet inschakelen van een informateur aan bod.

Poll

Ik heb nu al spijt van mijn stem

  • Eens (18%)
  • Oneens (82%)
1206 stemmen

Het is onduidelijk met welke partijen NBB de zeven zetels het liefst wil completeren. De keuze is reuze: er zijn drie partijen met twee zetels (VVD, CDA en SGP) en drie partijen met één zetel (BEN, PvdA en D66). Van der Maas zegt de onderhandelingen open in te gaan; het kan dus nog alle kanten op.

Een coalitie zoals Noord-Beveland de afgelopen vier raadsperiodes kende, is in ieder geval niet haalbaar. VVD, CDA en SGP komen samen aan zes zetels en hebben daarmee niet langer een meerderheid.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.