Volledig scherm
Manda Heddema. © Mechteld Jansen

Hoogerland en Heddema zien af van zetel in gemeenteraad Goes

updateGOES - Twee van de drie kandidaten die ondanks een lagere plaats op de lijst dankzij voorkeursstemmen zijn gekozen, zien af van een plek in de gemeenteraad van Goes. Het zijn Manda Heddema van GroenLinks en Henk Hoogerland van de Partij voor Goes.

Manda Heddema stond zesde op de lijst. Ze staat haar zetel af, omdat ze getrouwd is met lijsttrekker Carel Bruring. Ze ziet het niet zitten om als echtpaar een fractie te vormen. ,,Dat komt toch een beetje over als konkelen en niet transparant zijn'', vindt ze. ,,Toch voel ik wel de druk van de kiezers die op mij hebben gestemd. Daarom laat ik me wel beëdigen als fractievolger.'' Heddema geniet bekendheid in Goes, omdat ze eigenaar is van boekhandel en drukkerij De Koperen Tuin.

Poll

Ik heb nu al spijt van mijn stem

  • Eens (18%)
  • Oneens (82%)
1206 stemmen
Volledig scherm
Henk Hoogerland. © Johan van der Heijden

Oudgediende Henk Hoogerland uit Wilhelminadorp is ook met voorkeursstemmen gekozen voor de Partij voor Goes, maar hij gaat de zetel zeker niet innemen. ,,Ik heb een tijdje geleden heel bewust afscheid genomen, na ruim 32 jaar'', laat hij weten, om daar grappend aan toe te voegen: ,,Tenzij heel de raad natuurlijk dolgraag wil dat ik terugkom.'' Frappant is dat de dochter van Hoogerland het 'slachtoffer' zou zijn geworden als hij zijn zetel wel zou innemen. Zij stond op plek 2. ,,Dat ik niet meer in de raad zou gaan, hadden we al vooraf bepaald'', zegt vader Henk.

Bij Nieuw Goes is Nellie Bliek met voorkeursstemmen gekozen. Zij twijfelt nog of ze in de raad gaat zitten. Amanda van Hertum van de PvdA komt niet in de raad. Ze wilde dat wel heel graag. Van Hertum haalde wel de voorkeursdrempel, maar omdat de nummers 1 en 2 van de lijst (Wiert Omta en Marco Eestermans) dat ook deden, zijn zij verkozen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement