Volledig scherm
© Thinkstock

Gadget voor leukste selfie bij stembureau in Borsele

verkiezingenHEINKENSZAND - Een tablet, VR-bril of actioncam winnen? Of liever door de burgemeester naar het stembureau gebracht in een Tesla? Het kan allemaal op verkiezingsdag in Borsele. ,,We willen toch proberen om de opkomst wat te bevorderen'', zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis. 

,,De opkomst was de laatste keer 61,5 % en dat mag wel wat hoger.''  En dat gaat Borsele onder andere proberen door  jongeren die voor het eerst mogen stemmen voor de gemeenteraad te verleiden naar het stembureau te komen. ,,We vragen een creatieve selfie te maken bij de banner naast bij een stembureau'', zegt Dijksterhuis. 

De selfies kunnen voorzien van de hastag #borselekiest worden ingestuurd via Twitter, Facebook of Instagram. De meest creatieve inzender krijgt een tablet. De tweede prijs is een actioncam en de derde prijs een VR-bril. De uitslag is om 22.00 uur bekend. 

Tesla

Mensen die in stijl naar het stembureau willen, kunnen zich aanmelden voor een ritje met een Tesla. Burgemeester Gerben Dijksterhuis gaat zes mensen thuis ophalen. Aanmelden en meer info via de website van Borsele. Op de verkiezingsdag is Borsele ook meerdere keren live op Facebook.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement