Volledig scherm
Gemeentehuis Borsele © Google Maps

Collegeonderhandelingen Borsele van start

HEINKENSZAND - De collegeonderhandelingen in Borsele zijn begonnen. Op het eerste gezicht lijkt niet al te ingewikkeld te worden. De SGP/ChristenUnie en het CDA hebben ieder vijf zetels en het moet al raar lopen willen beide partijen geen wethouder leveren. 

De samenwerking in de afgelopen jaren was immers goed. De vraag is wel wie de derde wethouder mag leveren. Wordt dat weer de PvdA, zoals de afgelopen periode? De fractie heeft twee zetels behouden, maar wel kiezers verloren. Misschien een reden om (al dan niet gedwongen) een stapje terug te doen. 

Dan heeft LPB met een zetel meer misschien meer kansen. De partij wilde in het verleden niet in een college zitten, maar heeft nu aangegeven dat de tijd rijp is om aan te schuiven. Alleen is het wel de vraag of het de Lokale Partij Borsele ook gegund wordt om mee te doen. 

En dat is er nog de outsider VVD. Met twee zetels even groot als de PvdA en de enige partij die echte winst heeft geboekt. Dat is vaak een reden voor een beloning en de VVD wil graag de verantwoordelijkheid nemen. 

Kees Weststrate is  - als lijsttrekker van de grootste partij  - donderdagavond begonnen met het leggen van de puzzle.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.