Volledig scherm
Ad Schenk. © Gemeente Borsele

Ad Schenk wordt informateur in Goes

GOES - Ad Schenk uit Ovezande wordt informateur in Goes. Dat heeft de Goese CDA-lijsttrekker Derk Alssema vrijdag bekendgemaakt.

Schenk is nu nog demissionair wethouder in Borsele, maar op die post keer hij niet meer terug. In Goes gaat hij op korte termijn een eerste gesprek voeren met alle partijen om te onderzoeken welke mogelijkheden voor een nieuwe coalitie er zijn.

Alssema, wethouder in Goes, noemt Schenk een zeer ervaren gemeentebestuurder. ,,Met hem kunnen we een voortvarend en zorgvuldig informatieproces tegemoet zien.'' 

Donderdag kwamen alle partijen in Goes overeen dat het CDA als grootste partij een informateur zou aanstellen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.