Volledig scherm
Wethouder Adri Totté (CDA) bekleedt een hele functie in het college van Hulst. © mark neelemans

Razendsnel: ABGH, CDA, VVD en PvdA gaan Hulst besturen, Groot Hontenisse geloosd

HULST - Razendsnel is in Hulst een nieuw college van burgemeester en wethouders geformeerd. Algemeen Belang Groot Hulst (ABGH), CDA, VVD en PvdA leveren in totaal vijf wethouders. Opvallend genoeg keert Frank van Driessche van Groot Hontenisse niet terug als wethouder. 

Sinds zaterdagochtend half 9 kwamen alle partijen op audiëntie bij ABGH, met zeven zetels de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. De uitkomst is dat Hulst vijf wethouders krijgt. Jean-Paul Hageman en Gino Depauw (ABGH) leveren samen anderhalve wethouder. CDA'er Adri Totté bekleedt een hele functie. René Ruissen (VVD) 0,8 en PvdA'er Diana van Damme 0,7. Hageman, Totté en Van Damme waren tijdens de vorige raadsperiode ook wethouder. 

Plan Perkpolder

Frank van Driessche van Groot Hontenisse keert niet terug. Voor het eerst sinds 1998 is hij niet langer wethouder. "Mede vanwege Perkpolder", zegt Ronnie Roctus, een van de drie informateurs namens ABGH. "We willen echt een frisse wind laten waaien dus er moest iemand anders op." 

Met het project Perkpolder wil het maar niet vlotten. Het plan dat de kop van de gemeente Hulst van een economische impuls moet voorzien, door onder meer de bouw van 450 woningen en de aanleg van een jachthaven, ligt grotendeels stil. Bovendien loopt er een onderzoek naar de grond die is gebruikt voor de aanleg van de zeedijk bij Perkpolder. Die grond is mogelijk schadelijk.

Portefuilles

Wie de portefeuille Perkpolder overneemt is nog niet bekend. Hageman behoudt zijn portefeuille (onder meer ruimtelijke ordening, sport, bedrijventerreinen). Totté blijft wethouder van financiën.  Het sociaal domein gaat van Van Driessche over naar Ruissen, Van Damme neemt onderwijs over. Openbare werken gaat naar Depauw. 

Volgens Roctus is voor vijf wethouders gekozen, 'zodat we een lekker brede coalitie hebben'. "We hebben veel gepuzzeld en deze combinatie lijkt ons het beste."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement