Volledig scherm
PREMIUM
Koosje Naudts met de niet mis te verstane poster: "De kiezer heeft de politiek terechtgewezen en gezegd: en dít willen WIJ met het Nollebos." © Ruben Oreel

Het Nollebos gaf - en het Nollebos nam

VLISSINGEN - Wie 'nee' zei tegen de bebouwing in het Nollebos, kreeg 'ja' van de Vlissingse kiezer. Toch vloeit daags na de gemeenteraadsverkiezingen geen champagne in huize Naudts, zetel van de actiegroep Red Nollebos-Westduinpark. 

Koosje Naudts schenkt de koffie in, op een steenworp afstand van het Nollebos-Westduinpark waarvoor zij en haar echtgenoot Joost zich nu al jaren sterk maken. Omstreeks kwart over elf woensdagavond ging het strijdvaardige echtpaar naar het Vlissingse stadhuis, waar de eerste uitslagen van de stembureaus binnen druppelden. Al snel tekende zich het beeld af: verlies voor de coalitiepartijen en winst voor de partijen die zich duidelijk uitgesproken hadden tégen bebouwing in het Nollebos-Westduinpark (het zogenaamde 'groene rijtje'). Enige uitzondering was de PvdA, die ondanks de steun aan het Nollebos van drie naar twee zetels ging.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement