Volledig scherm
PREMIUM
Wende Snijders © Robin de Puy

Wende: 'Geweldig om met Sylvia Kristel geassocieerd te worden'

VIDEOVLISSINGEN - ,,Die zag ik niet aankomen", zegt zangeres en performer Wende Snijders over de Sylvia Kristel Award. Zij neemt de prijs vrijdagavond bij Film by the Sea in Vlissingen in ontvangst.

,,Toen ik het hoorde was ik heel blij en trots", zegt de winnares. ,,Ik kende de prijs al langer en wist dat onder anderen Sylvia Hoeks en Nina de la Parra deze eerder hebben gewonnen. Het is een mooi rijtje om in te staan."

De 39-jarige Wende (als artiest laat ze haar achternaam weg) krijgt de prijs vanwege haar grensverleggende projecten op het gebied van muziek. Ze brak vijftien jaar geleden door met chansons, maar bewoog zich later in de richting van de Engelstalige pop. Vorig jaar verraste ze met het Nederlandstalige album Mens.

In hoeverre ken je Film by the Sea?

,,Ik ben er twee jaar geleden geweest. Dat had te maken met Cinetree, het filmplatform dat Hanna Verboom heeft opgericht. Zij had mij gevraagd te komen. Ik vond het geweldig. De locatie van het festival is sowieso te gek en de sfeer was heel relaxt. De programmering vind ik ook heel tof."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Subsidie voor uitwerken nieuw Domburgs museum

    Subsidie voor uitwerken nieuw Domburgs museum

    DOMBURG – Het dagelijks bestuur van de gemeente Veere wil veertig mille subsidie geven zodat het Marie Tak van Poortvliet Museum definitieve plannen kan maken voor een verhuizing naar het Nehalenniagebied. Die steun houdt nog niet in dat het daadwerkelijk verhuist naar de rand van het Domburgse duingebied. Het museum moet eerst zo’n 4,5 miljoen euro zien te vinden om de bouw en exploitatie rond te krijgen. Vervolgens is het wachten op het fiat van de gemeenteraad.