VMBO Biologie in Middelburg: ‘Vooral heel erg lang!’

Jasmijn Walraven (16) uit Oost-Souburg is tevreden: het VMBO-examen Biologie was goed te doen. Met 55 vragen vond de leerlinge van Nehalennia Kruisweg het vooral nogal aan de lange kant, flink langer dan de oefenexamens die ze eerder maakte. 

Dat was even slikken. ,,Maar het begin was heel goed te doen, al zaten er in het midden ook wel wat pittige vragen in. Maar vooral het einde vond ik lastig, met vragen over de voortplanting bij planten. Dat heb ik altijd een lastig onderwerp gevonden.”

Ze hoopt op minimaal een 6. ,,Ik sta nu een 6,8, dus ik heb wel wat speling, maar biologie is een van mijn slechtere vakken, dus ik heb hier goed voor geleerd. Ik heb er heel wat meer tijd in gestoken dan in het examen Nederlands, morgen. Ik denk wel dat dat erin moet zitten. Voor alle oefenexamens had ik minimaal een 6,5.” Als de voldoende binnen is, is het hoofdstuk biologie wat Jasmijn betreft gesloten: ,,Ik wil onderwijsassistente worden, voor mijn vervolgstudie heb ik het niet nodig.”

Volledig scherm
Jasmijn Walraven (16) uit Oost-Souburg: ,,Biologie is een van mijn slechtere vakken, maar ik denk dat het wel goed komt." © Cris Sohier
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.