‘Je moest veel formules gebruiken. Dat vind ik niet zo interessant’

Eindexamen 2019 - videoVLISSINGEN  - Apothekersassistente, dat wil Angel Schets uit Vlissingen graag worden. De 17-jarige leerlinge van het Scheldemond College in Vlissingen kan de vakken natuur- en scheikunde daar goed bij gebruiken.

Jammer genoeg wel, verzucht ze, net nadat ze gistermiddag haar examen had ingeleverd. ,,Want dit is niet mijn favoriete vak.” En ook niet het leukste examen om te maken, vervolgt ze. ,,We moesten de stroomsterkte berekenen, en de netto kracht van iets. Je moest veel formules gebruiken. Dat vind ik niet zo interessant.” 

Biologie is meer haar ding. ,,Dat examen heb ik al gehad. Was veel leuker.” Of het goed gaat tot nu toe? Dat durft Angel niet te zeggen. ,,Ik wacht liever maar af.” Ook over het examen NASK hoor je haar niet zo hard klagen als veel van haar klasgenoten - die liepen na afloop mopperend door de gangen. ,,Ach, mijn cijfers waren dit jaar tot nu toe goed. Dus ik heb best wat ruimte, dat scheelt.”

Als ze slaagt, wordt ze apothekersassistente, zegt ze resoluut. ,,Ik heb open dagen bezocht, en dit past het beste bij me.”

Volledig scherm
Angel Smits © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.